Toerisme

Goesting in een bruisende gemeente vol leven en energie

Mol beschikt als gemeente over veel unieke facetten waardoor verschillend zijn van omliggende gebieden. De combinatie van ons bruisend centrum, met leuke terrasjes, en onze gehuchten met prachtige natuur maken van Mol een schitterende gemeente. Een gemeente die alle aandacht verdient.

We willen blijvend investeren in het promoten van een toeristisch Mol. Dit kan onder andere door het promoten en uitbouwen van allerlei overnachtingsmogelijkheden zoals een jeugdherberg, hoevetoerisme, B&B (Bed and Breakfast), vakantiewoningen en door gerichte informatie bij grote evenementen.

Om Mol toeristisch een meerwaarde te geven willen we verenigingen en personen betrekken bij het organiseren van toeristische activiteiten/evenementen. De bewoners de kans geven om samen met het gemeentebestuur de troeven van Mol op de kaart te zetten, door hun idee te ondersteunen en te luisteren naar hun expertise.

Toerisme en recreatie zijn de groeipolen ook naar werkgelegenheid toe. Meerjarenplanning met een duidelijke visie op kwaliteitsvolle uitbouw. Het nog sterker uitbouwen van onze uitgestrekte waterpartijen, een verder gerichte kennismaking met de natuur, het ondersteunen van het hoevetoerisme en het verder uitbouwen van recreatieve routes en netwerken voor wandelaar, fietser, ruiter en watersporter.

Mol is letterlijk een energieke gemeente. Op de grens met Dessel wordt al sinds begin vorige eeuw op verschillende manieren energie opgewekt. Elk van deze systemen heeft bepaalde eigenschappen en kennis aanwezig. Het is de taak van het volgende bestuur om ervoor te zorgen dat al deze kennis bewaard blijft. Om de kennis niet verloren te laten gaan en dit open te trekken voor iedereen, willen we met MEMO – MEERMOL een toegankelijk interactief DOE-centrum uitbouwen. Een plek waar de Mollenaar en bezoekers van onze gemeente meer te weten kunnen komen over onze ‘energy valley’ en misschien wel mee kunnen denken over toekomstige vraagstukken.