2024·Verkiezingen 2024

VooruitMemo met ambitie naar de verkiezingen: “meer werk maken van een sociaal, duurzaam en gezellig en leefbaar Mol”

Op zondag 11 augustus verzamelden kandidaten en sympathisanten van de nieuwe lokale partij VooruitMemo om de speerpunten van het programma, de lijsstrekker en ook enkele kandidaten bekend te maken. De ambitie? Dat is besturen in Mol. Want er is werk aan de winkel.

Tomas Sergooris (40) uit Mol-Rauw zal de lijst trekken. Hij is  sinds 2012  gemeenteraadslid en fractieleider van Vooruit en was in de tweede helft van vorige legislatuur schepen van o.a. Personeel, Jeugd en Armoedebestrijding.

“Ik ben fier op onze nieuwe partij. We hebben de afgelopen 6 jaar goed samengewerkt en gaan nu samen naar de kiezer. Geen traditioneel kartel, maar één partij. We koppelen de ervaring van Memo en Vooruit en versterken deze  met nieuwe mensen, met frisse ideeën. Wij staan voor een sociaal, duurzaam en gezellig Mol. Voor een beleid dat investeert in mensen niet alleen in prestigeprojecten, zonder de financiële gezondheid van onze gemeente op het spel te zetten.”

Sociaal beleid

We hebben als bestuur extra aandacht voor mensen die zich in een kwetsbare situatie bevinden. We hebben een 10 puntenplan om armoede in onze gemeente te bestrijden en leggen hierbij de focus op de bestrijding van kinderarmoede. We voeren de armoedetoets in, investeren bijkomend in kinderopvang en in een gezonde maaltijd op school voor elk kind.”

Duurzaamheid

“We willen duurzaamheid consequent doortrekken in alle beleidsdomeinen. Meer kwalitatieve open ruimte, in het centrum en daarbuiten. Daarom staan we ook hier. Met het verdwijnen van het magazijn en het jeugdhuis komt er een enorme oppervlakte vrij om kwalitatief en groen in te vullen. Het gewoon verkopen aan de hoogstbiedende, zouden we een gemiste kans vinden en getuigt van een gebrek aan visie. Een duurzaam mobiliteitsbeleid, waar voetgangers en fietsers centraal staan. We willen ook meer inzetten om als Mol het goede voorbeeld te geven. We moeten zo als gemeente drijvende kracht zijn om een windmolenpark naast de E34 te creëren.”

Gezellig en een leefbaar Mol

“Derde pijler van ons programma is werk maken van een leefbaar en gezellig Mol. We willen verenigingen en Mollenaars die zaken willen organiseren nog beter ondersteunen. Mol moet leven en leefbaar zijn. Elke Mollenaar moet zich hier thuisvoelen, zonder enig onderscheid, zowel in het centrum als de gehuchten. We willen meer investeren in groene ruimte, een dienstverlening nabij en op maat en gezellige buurten.”

Kandidaten

Op de tweede plaats staat gemeenteraadslid Zehra Ünlü. Koen Van Gompel, fractieleider voor Memo staat op de derde plaats. Op 4 staat met Els Van Decraen een nieuw gezicht. Zij werkt voor het lokaal bestuur als onderwijsopbouwwerker en brengt zo heel wat expertise uit het werkveld mee. Op 5 staat Lander Geyzen, gemeenteraadslid en onder meer organisator van het tweedaags muziekfestival Beestenbos. Paul Vanhoof, gemeenteraadslid en voormalig schepen staat op plaats 6.

Ook gemeenteraadslid Solange Abeloos en raadsleden van het bijzonder comité Wally Antonsson en Lutgart Bergmans zullen een plek innemen op de lijst. Ook Geert Claes, An Joos en Dave Cools zetten hun schouders onder het project. Rik Geyzen, oprichter van Memo zal de lijst duwen.

“Daarnaast zijn er ook heel wat nieuwe mensen. Zo zullen onder andere Annita Caeyers (voormalige uitbaatster van Café het Wassalon), Thomas De Peuter (21 jaar en voormalig animator bij de speelpleinwerking) en Tinne Dexters (Leerkracht het Spoor) de lijst versterken. De andere kandidaten maken we de komende weken bekend via onze sociale mediakanalen. Een ding is zeker, allemaal mensen met 2 voeten in het werkveld een groot hart voor Mol en de Mollenaars”, besluit Tomas.